Indrukwekkend
Door: José
Blijf op de hoogte en volg José
04 November 2012 | Panama, Colón
Gisteren was een zeer indrukwekkende, imposante en "beyond excitement" tocht door het Panamakanaal.
Gelukkig had ik vantevoren al veel gelezen en hier aan boord nog meer gehoord en gezien over de bouw van het kanaal, o.a. door de documantaire" a man, a plan, a canal: Panama" die hier in het theater vertoond werd. Alle informatie heb ik terug kunnen vinden en herkend tijdens de tocht.
Het is echt de moeite waard geweest en de hele dag genieten, vanaf verschillende plekken op het schip.
@Hans: stuurboord is inderdaad de andere kant.
Het heli-dek was open en vanaf het bovenste dek aan de voorkant ook een prima uitzicht, maar vanaf mijn balkon was helemaal top, kon alles precies volgen, van begin tot het eind , wat een knappe ontdekking, zoveel jaar geleden!
De webcam zelf ook nog effe gezien, was gesitueerd aan de andere kant van het schip, en bij het ingaan van de laatste Locks, (Gatun-locks) is er een passagier van boord gehaald, op een brancard vol met reddingvesten, op de duwsloep die de hele tocht naast ons heeft gevarn, de ambulance stond aan wal klaar!
Vandaag wilde ik in de haven van Colon nog wat shoppen, maar toen ik hoorde dat er een passagiere overvallen is, (hoofwond en ziekenhuis), dacht ik, het is mooi weer, ik ga mooi aan dek liggen, shoppen kunde overal, niet dan? Ikke tenminste wel....
Het volgende verslag zal vanuit Columbia, heb een leuke excursie geboekt, komen, ga me nu gereedmaken voor het diner, tot snel!
groet,
Jose
04 November 2012 - 08:07
Martien :
De webcam kreeg ik niet aan de gang. maar het is zo te horen fantastisch geweest. Vooral door die sluizen, lijkt me geweldig.
Lekker gegeten? Hier zitten we ook te eten, maar dan een ontbijtje op zondagochtend, thuis op de bank....... Hahaha
Geniet nog maar lekker, het klinkt allemaal fantastisch. -
04 November 2012 - 11:15
Annelies:
Inderdaad jammer van de webcams, die sinds september stuk zijn! maar je verhaal maakt alles goed. En er zullen ongetwijfeld nog veel foto's, verhalen komen. Ga rustig verder met liggen, eten, drinken en genieten. Het is je gegund ! -
04 November 2012 - 11:15
Annelies:
05 November 2012 - 07:54
Henriet:
Hoi Jos! Wij hebben je schip live gevolgd toen je vrijdagavond onze tijd door de laatste locks ging. Super om te zien! Je hebt groot gelijk dat je aan boord bent gebleven. Dat shoppen komt wel. Heel veel plezier nog en geniet ervan! -
05 November 2012 - 10:30
Helene Jaske:
JALOERS!!!!!!!
LEKKER GENIETEN, MAAR DAT LUKT WEL...
TOT GAUW.
LIEFS HELENE