Met stip op 2 !!!
Door: José
Blijf op de hoogte en volg José
05 November 2012 | Colombia, Cartagena
Niks is minder waar, in ieder geval het gebied waar wij nu geweest zijn (het noorden).
Cartagena is een schone, vriendelijke, historie-rijke (wereld) stad, tenminste dat straalt het uit.
Bij aankomst in de haven was er een skyline van een wereldstad te zien, en we werden begroet door de Zuiderdam, een cruischip van de Holland-America lijn (toch nog een stukje Nederland in de buurt!!)
In de cruiseterminal was tevens een voorverkiezing van Miss Columbia bezig, dus er was genoeg te zien, en dat was alleen nog maar in de haven!
De excursie met weer een fantastische gids Sergio, voerde oa. naar de oude stad, met zijn bezienswaardigheden als het Inquisitie-paleis met oude martelwerktuigen, de befaamde (voor hun begrippen) Pedro church en de werkelijk prachtige huizen en gebouwen, de huizenprijs begint hier bij 350.000 dollar, maar de meesten liggen ruim boven het miljoen. 70% van de plaatselijke bevolking kan dit dan ook niet betalen en woont elders in de stad. Julio Iglesias heeft hier ook een huis midden in de stad, maar is weinig hier te vinden...(uiteraard wel een foto vandat huis gemaakt)
De excursie door de stad hebben we al wandelend afgelegd en met 33c en een luchtvochtigheid van 100 % !!!!! was dat wel effe afzien, maar ik heb begrepen dat het in Nederland iets frisser is, dus ik zal er verder niet over zeuren.
Als je je al afvraagt: wat doe je als er geen excursie is, op ' n zeedag dus (en we hebben nu de laatste 2 zeedagen): zojuist een geweldig feestelijke brunch gehad, en ja, ik had hem al gemist: de chocolade-fontein... Het zag er allemaal ongelofelijk uit, je zult het op de fotoś zien, het uploaden van fotoś duurt erg lang, dus die zal ik jullie sturen als ik thuis ben, kunnen we verder genieten..
Vanavond is er de 3e en laatste gala-avond en die gaat weer kei-leuk worden, dat zal ik de volgende keer dan toch wel weer proberen te schrijven.
we zijn nu weer onderweg naar Fort Lauderdale, en varen nu op de Caribbean sea, richting Jamaica
@Martien: het is ECHT gaaf om door het Panamakanaal te varen!!
als je je wil weten wie er op 1, 2 en 3 staan:
1. Panamakanaal
2 (met stip) Colombia
3 Costa Rica
x Jose
05 November 2012 - 20:01
Corry:
Jose Wat heb jij veel gezien deze vakantie geweldig om allemaal mee te maken
Ik neem aan dat dit te boek gaat als de reis van je leven
Ga maar fijn naar de GALA avond laat je mar lekker verwennen
Wij gaan hier koffie drinken
liefs Corry -
05 November 2012 - 20:32
Marja:
Nou Jose, dat wordt moeilijk on deze reis te overtreffen! Maar het is natuurlijk wel leuk om daar weer naar op zoek te gaan, die nieuwe reis.Geniet nog even lekker van de luze, vrijheid en het mooie weer! Hier is het koud en kil. -
05 November 2012 - 20:48
Hans:
José, ik hoop voor je dat je hier weer kan wennen.
Als ik jou hoor lijkt het wel of wij hier in een strafkamp zitten.
Geniet er nog maar van!! -
05 November 2012 - 20:48
Hans:
José, ik hoop voor je dat je hier weer kan wennen.
Als ik jou hoor lijkt het wel of wij hier in een strafkamp zitten.
Geniet er nog maar van!! -
05 November 2012 - 21:22
Jacqueline:
Hoi José, je schrijft een geweldig reisboek zo, wat geweldig dat je ook zoveel ziet en beleeft...!! Goed om helemaal te absorberen en in je geheugen te prenten. Heerlijk om dit je allemaal voor te stellen op een grijze dag als gisteren en deze...Geniet er nog maar weer van!! en niet met mate! -
06 November 2012 - 08:34
MARTIEN:
Gisteravond gezien dat er weer bericht was van jou! Maar door drukte niet aan toegekomen.
Vanmorgen bij Schadebo snel je verhaal gelezen. Geweldig verslag en wat een reis.
Geniet van de gala avond. Stijldansen?
Groeten Martien vanuit Vlijmen -
06 November 2012 - 19:45
Corrie:
hoi, fijn dat je het zo geweldig naar je zin hebt. groeten van ons. -
07 November 2012 - 14:55
Peter:
Hoi Jose
zo te zien is dit wel een van je mooiste vakantie's geweest.
en het gebied waar je nu vaart ken op je duimpje,ben je al veel geweest.
Het zal wel wennen zijn als je thuiskomt alles weer zelf doen.
een tip schrijf een boek.
alvast een goede terugreis.
groetjes
peter