Verrassend Guatemala - Reisverslag uit Guatemala-stad, Guatemala van José Munster - WaarBenJij.nu Verrassend Guatemala - Reisverslag uit Guatemala-stad, Guatemala van José Munster - WaarBenJij.nu

Verrassend Guatemala

Door: José

Blijf op de hoogte en volg José

30 Oktober 2012 | Guatemala, Guatemala-stad

Na 2 zeedagen, (waarop ik me nog geen moment verveeld heb) vandaag op excursie geweest In Antigua, Guatemala.
Nou had ik vantevoren een idee van dit land, arm, droog en weinig historie, maar daar ben ik wel van teruggekomen.

Een van de groenste landen in Midden-Amerika, niet (meer) het armst, dat is Nicaragua, en een historie van de1e helft van het land is Spaans en de andere helft Duits van oorsprong, je kunt dat ook wel terugzien in de mensen, de ene ziet er zuid-amerikaans uit, en de ander blond met blauwe ogen (zoals onze gids Hugo)
De oude stad bezocht die erg zijn best doet om oud te blijven, ondanks de vulkaanuitbarstingen en aardbevingen, maar dat zie je dan ook wel terug in de stad en de rit ernaar toe. Bruggen die door lava zijn weggeslagen en muren van prachtige gebouwen die half zijn overgebleven.
Was dus de moeite waard.

Vervolgens natuurlijk geshopt op de markt en ja Annelies, maak maar vast een spijker vrij aan de muur: ook jij krijgt een onooglijke " gebreide/geborduurde" kerstboom met " worrydolls", (ik kreeg er nl. 2 voor de prijs van een, en ik ga niet alleen zoń lelijk!! ding ophangen!!)

aan boord houden ze je ook wel bezig als je dat wil, er zijn allerlei seminars over de bouw van het Panamakanaal en ze hebben zelfs iemand van het Witte Huis, om te vertellen wat er achter de schermen allemaal gebeurd.
Iedere avond zijn er 2 shows, die van gisteren was erg leuk, een cabaretier met erg goeie humor.
Vervolgens is er een compleet casino aan boord, dus je hoeft je echt niet te vervelen....

@Jolanda: dat van die barkeepers komt goed, ze willen wel naar Nederland komen....(heb gezegd dat we vlak bij Amsterdam zitten.....)

Morgen weer een zeedag en daarna Costa-Rica, waar ik het regenwoud ga bezoeken, ja, je maakt nog eens wat mee, toch?

xxx Jose

• 30 Oktober 2012 - 08:27

Martien:

Hoi
    Leuke verslag, wat je allemaal ziet en beleefd. Volgens mij nu al een reis om nooit te vergeten. Gaaf om zoveel over een land te weten te komen.
    Gelukkig niet zeeziek geworden.
    Groetjes Martien

• 30 Oktober 2012 - 08:39

Jacqueline:

Hee José, Wat leest dat heerlijk, net een boek waar je direct in zit... je wilt dat er nog meer komt...dus ik kijk al weer uit naar het verslag van de zeedag en de spannende verhalen over de wilde dieren uit het regenwoud van Costa Rica. Amuseer je weer aan boord dan vandaag!! Hier is het erg grijs vanochtend en ik zag de handschoenenlade en ander breispul overhoop liggen, zal wel koud zijn op de fiets naar school... Ik zet de stoelverwarming in de salon vast aan en de fleecedeken ligt gereed! Wij werken, jij vakantie...goed hoor!!
    Jacqueline

• 30 Oktober 2012 - 19:56

Annelies:

Zo, wat weer een leuk verslag! Je ziet/beleeft inderdaad wat. Fijn te lezen dat je je niet verveelt; zou toch jammer zijn... XX A.